Nogmaals Tine Molendijk

Tine Molendijk. Foto © Paul Rapp

Ook in het AD is een interview met Tine Molendijk te lezen over het onderwerp ‘Moral Injury’, waar ze vorige week op promoveerde bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. In dit stuk geeft zij heel goed het onbegrip aan dat veel veteranen ervaren als hen wordt gevraagd naar hun ervaringen tijdens hun missie. Vragen als (de meest voorkomende) “heb je weleens iemand doodgeschoten?”, “Wat vind jij nou van die Karremans?” of “Oh, ben je in in dat land geweest? Heb je daar ook in de restaurants gegeten?” zijn geijkte voorbeelden van vragen waar ik zelf ook meermaals tegenaan ben gelopen.
Vragen waar ik in een terloops gesprek liever geen antwoord op geef, en er daarom vaak overheen praat – of een cynische reactie geef: “Ja, ik heb toen een geweldig restaurantje in Sarajevo gevonden, midden op Sniper Alley. Daar hadden ze kogelbiefstuk met granaatappels”.
Vragen waar ik wél serieus op in ga in mijn boek.

Lees hier het hele interview met Tine Molendijk in het AD.

Share

You may also like...