Lijm De Zorg!

Charlotte bij de ingang van het Ministerie van Volksgezondheid. Foto © RTL Nieuws

Gisteren las ik dit bericht over Charlotte op de website van RTL Nieuws. Charlotte Bouwman staat al meer dan twee jaar op een wachtlijst voor psychologische hulp, wordt telkens van het kastje naar de uur gestuurd, en trekt nu aan de bel.

Charlotte is gediagnosticeerd met PTSS, is suïcidaal, maar krijgt steevast te horen dat er geen plek voor haar is en ze op een wachtlijst komt te staan.
“Als ik dan toch moet wachten kan ik dat ook hier doen” zegt Charlotte, die bij wijze van protest voor de ingang van het Ministerie van Volksgezondheid is gaan zitten.

Met haar actie raakt ze een gevoelige snaar bij diverse Kamerleden, en ook premier Mark Rutte en staatssecretaris Paul Blokhuis hebben inmiddels met haar gesproken. Charlotte is mede-oprichter van het initiatief “Lijm De Zorg“, dat met een manifest de politiek wil bewegen om actie te ondernemen om de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg te bekorten.

Ook ik heb lang moeten wachten totdat ik aan mijn behandeling kon beginnen – ruim 7 maanden. Maar dat is nog niets met de 804 dagen (ruim twee jaar en twee maanden!) die Charlotte nu al in de wachtrij staat!
Ik steun de actie van Charlotte en het manifest van “Lijm De Zorg”, en heb het al ondertekend. Doe jij dat ook?

Onderteken dan ook het Manifest “Lijm De Zorg”!

Share

You may also like...